Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blog Caribbean 5.0

Blog Caribbean 5.0

Bibliotheek Curacao 3.0

Posted on November 26, 2012 at 7:35 AM

Ik draag de Openbare Bibliotheek van Curaçao een warm hart toe.  Ik zat in het oprichtingsbestuur, eind jaren negentig.  Ik zit daar nu vaak als cliënt, in verband met onderzoek dat ik nu verricht.  De mensen en de organisatie doen goed hun best en met de ongetwijfeld beperkte middelen doen ze het goed..


De Bibliotheek heeft in de kennissamenleving een belangrijke functie.  Naast het feit dat daar zo veel als mogelijke alle informatie beschikbaar moet zijn, het zij een voorbeeldfunctie.  Men moet daar kunnen ervaren wat mogelijk is in de kennissamenleving.  Ook is het de plak om geintroduceerd en getraind te worden voor de kennissamenleving.


Als ik een 3.0 scan doe van de bibliotheek doe, concludeer ik het volgende: ze doen het redelijk.  Ze hebben een website.  Daar is er veel informatie op te vinden over de organisatie.  Maar is er ook de catalogus.  De search functie is voor verbetering vatbaar.  Je moet wel veel weten wat je zoekt om het te vinden.  Maar vaak weet je nog net zoveel wat je zoekt en daarom ga je juist zoeken.  Het systeem is ook weer van enkele jaren terug.  je kun daarna via email je boeken laten klaar leggen en een afspraak maken.  Ook dat kan beter.


Verder zou het aanbod van digitaal materiaal (digitale collectie) vergroot moeten worden. Dat is ongetwijfeld de toekomst.


Bij het bezoek aan de bibliotheek zie dat het een actieve organisatie is.  Het is schoon. Maar onderhoud moet niet te lang worden uitgesteld.  Je ontmoet verder veel senior burgers die wachten op hun computer- of internetcursus.  Scholieren, gepensioneerden en onderzoekers die hun ding komen doen.


En nu een belangrijk al die bezoekers komen met hun WiFi apparatuur en er is nog geen WiFi.  Maar UTS is sponsor van de bibliotheek. Hopelijk gaat het niet lang duren. 

Er zijn vele plekken om te zitten in de bibliotheek.  Maar dat obstakel, het hek in de bibliotheek snap ik niet zo goed.  het is onvriendelijk.  Als het gaat om bewaking, kunnen we dat tegenwoordig opvangen met een camera.


Verder is de bibliotheek actief op  Facebook. Dat maakt dat je de organisatie goed kunt volgen.  Zo zie je ook welke nieuwe boeken zijn aangekomen.  Ook ben je op de hoogte van de komende activiteiten en zie je fotoreportagesvan die activiteiten, na afloop.


Tot slot: het is goed, maar stel de stappen niet langer uit, want de volgende innovatie zal zich zo aandienden. Pas het "draaien" toe. Maak plannen en zet stappen.
You need Adobe Flash Player to view this content.
Categories: Curacao 3.0, Strategic Management

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments